Top image
Holbæk
Orienteringsklub

Nyheder

Her kan du se alle klubbens nyheder

Korttegning - introduktion

På bagrund af et par konkrete henvendelser fra medlemmer om hvordan man laver et orienteringskort, så arrangeres nu et kort introduktionsforløb omkring korttegning.

Vi mødes i Multihusetonsdag den 15. maj, kl. 19-21:30. Her vil vi tage en kort gennemgang af hele processen med at fremstille et orienteringskort. Hvordan griber man det an? Hvilke hjælpemidler har man til rådighed? (software, grundmaterialer, ...). Hvad er der af regler for et orienteringskort? Hvordan foregår kontrolarbejdet i skoven?

Det bliver ikke en egentlig undervisning (det rækker tiden ikke til), men mere en introduktion til de forskellige elementer der indgår i processen med at fremstille et orienteringskort.

For dem der er interesserede, kan denne aften så følges op af en tur til Munkholm Skov, hvor vi vil se nærmere på - og afprøve - hvordan arbejdet ude i terrænet foregår i praksis. Dato for denne tur aftaler vi som afslutning på introduktionsaftenen (og afstemmer med vejrguderne).

Dette introduktionsforløb henvender sig til dem der godt kunne tænke sig at lære at tegne kort, men ikke lige ved hvordan det skal gribes an. Men også til dem som blot er nysgerrige efter at vide hvordan et orienteringskort egentlig bliver til.

Viden om hvordan et orienteringskort fremstilles, hvilke regler det skal overholde (kortnormen), og ikke mindst på egen krop prøve at stå i skoven og skulle tegne noget til et kort, er alt sammen noget man kan have stor gavn af som almindelig o-løber. Den viden giver en bedre forståelse til at læse kortet i forhold til terrænet, og vurdere hvorfor kortet nu ser ud som det gør.

Og så er turene i skoven, hvor man går og observerer og tegner, jo ren naturterapi!

Så hvis dette har din interesse, eller vækker din nysgerrighed, så kom til Multihusetonsdag den 15. maj, kl. 19-21:30 og vær med.

Af praktiske årsager, vil jeg gerne have din tilmelding til aftenen på nedenstående mail. Gerne senest onsdag formiddag.

Mvh

Kortudvalget
v/ Jan Thiesen
Email: thiesen_4@hotmail.com


Oprettet den 9. maj 2024

Forsiden

Holbæk Orienteringsklub :: Sports Allé 1 :: 4300 Holbæk :: tlf. 29 69 06 42 :: info@holbaekorienteringsklub.dk[Log ind]

Webmaster