Top image
Holbæk
Orienteringsklub

Nyheder

Her kan du se alle klubbens nyheder

DOF Akademiet 2016

Lørdag den 16. januar fyldte vi, Holbæk Orienteringsklub, en bil med 5 kursusdeltagere til DOF Akademiet i Ringe på Fyn til forbundets uddannelsesdag.

Allan Wiingaard var tilmeldt Banelægning til C-stævner/Divisionsmatch forud for at han skal være banelægger til vores VTR-løb i Annebjerg Skov 21. februar. Jeg er sikker på der kommer nogle rigtig gode baner til løbet, og muligvis endnu bedre efter de timer med en masse gode råd og givende sparring med erfarne banelæggere.

Kasserer/Webmaster/It-ansvarlig Anton var tilmeldt kursus i O-service, hvor der kom gode tips og tricks til at bruge vores løbstilmeldingsprogram fra andre med nogle af de samme problemer.

Jan og Bjark var tilmeldt rekruttering/fastholdelse af nye medlemmer med fokus på først at få folk til at møde op til træninger/o-løb, og herefter skridtet til hvordan de bliver ved med at komme, og til sidst forhåbentlig melder sig ind og bliver aktive i klubben. Jeg er sikker på, at der også her kom rigtig givtige indspark fra andre klubber til hvordan vi kan blive endnu flere, og til hvordan vi kan udvikle klubben yderligere. Alt i alt rigtig gode erfaringer til hvordan vi videreudvikler vores medlemstilgang og højere aktivitetsniveau, og forhåbentlig også giver det et ekstra boost.

Jeg selv, Peter, var tilmeldt Banelægning til A-stævner/Danmarksmesterskaber. Ikke fordi vi lige nu (måske om nogle år?) skal bruge en banelægger til et sådant stævne, men derimod fordi jeg har arbejdet en del med baner og derfor tog skridtet videre med banelægning til større stævner. Under alle omstændigheder var det meget inspirerende at høre fra underviser Helge Lang Pedersen (Farum OK) og ikke mindst de andre deltagere, der både var banelæggere og banekontrollanter fra Danmarksmesterskaber, Danish Spring, Påskeløb mv.. Selvom jeg ikke har den mindste erfaring fra sådanne løb, så var mine tanker og overvejelser omkring indretning af stævnepladsen, væskeposter, banepåtryk (til sågar procedure for opsætning af mærkesedler) nok erfaring til at gøre kurset mere end interessant. Især kunne jeg godt lide Helges idé om at det meget hellere måtte blive til en diskussion omkring disse emner i stedet for meget bunden tavleundervisning. Og selvom Nytårsstafetten 2017 hverken er Danmarksmesterskab eller A-stævne, så må kvaliteten og ambitionen fra banelæggeren jo gerne være som hvis det var tilfældet (læs: Banelæggeren = Ungdomstræneren, altså mig ;-) ).

Generelt var rammerne i Midtfyns Fritidcenter, herunder den velsmagende frokost, også meget fine til at skabe en god uddannelsesdag om orienteringsløb, også for de andre øvrige kursere hvor vi ikke havde nogle deltagere med. En målsætning for næste år kunne være at fylde to biler fra Holbæk Orienteringsklub og have deltagere på mindst 5 kurser?

Billeder kan ses på forbundets Facebookside.

Tak for en rigtig lærerig dag!

Peter Lauritzen, Ungdomstræner og Banelægger til Nytårsstafet 2017


Oprettet den 22. januar 2016

Forsiden

Holbæk Orienteringsklub :: Højen 36 :: 4300 Holbæk :: tlf. 29 69 06 42 :: info@holbaekorienteringsklub.dk[Log ind]

Webmaster